Our Mission: Food, Education, Medicine

Pályázatok

Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület (LEADER Helyi Akciócsoport)

VP6-19.2.1-5-4.3-21 A „Turizmus- és gazdaságfejlesztési modellprogramok támogatása az Alpokalja- Fertő táj térségében” Projekt címe: Hiánypótló szolgáltatásfejlesztés Lövőn: Kávézóterasz kialakítása

A Szolgáltató és Kulturális Központ Nonprofit Kft. sikeres pályázat esetén -szűkebb térségében hiánypótló szolgáltatást hoz létre a kávézóterasz kialakításával, amelynek működése a hálózatos együttműködések, programok és a kerékpáros aktivitások révén modellértékűen mikrotérségeken túlnyúló (turisztikai) hatású. Főbb szakmai elemek: kávézóterasz kialakítása, berendezései és bútorai, leporelló kerékpáros térkép. Futamidő 2023.01.01.-12.31., teljes elszámolható költség és az igényelt támogatás nettó 19.999.783,- Ft (100%)

Az Alpokalja - Fertő táj kerékpáros és aktív turizmusát erősítő KISLÉPTÉKU kezdeményezések támogatása VP6-19.2.1.-5-2.1-17

Cél: Az Alpokalja - Fertő táj kerékpáros turizmusának fejlesztése című projekt -programjainak népszerűsítése, -eszközfejlesztés -marketing tevékenység megvalósítása. Térség fejlődését támogató professzionális kerékpárkölcsönzés elindítása. Együttműködő partnerek részére kerékpárok kiszállítása, kölcsönzési szolgáltatás nyújtása. Kerékpáros turisztikai programok szervezése Együttműködő partnerek szolgáltatásainak népszerűsítése. Közös kerékpáros programok, csomagajánlatok kidolgozása az együttműködő partnerekkel.

Sikeresen pályáztunk a Vidékfejlesztési Program keretén belül az Alpokalja- Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület működési területére meghirdetett, VP6-19.2.1.-5-2.1-17 kódszámú, Alpokalja- Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület – Az Alpokalja- Fertő táj kerékpáros és aktív turizmusát erősítő KISLÉPTÉKŰ kezdeményezések támogatása című felhívás alapján, amelynek köszönhetően 1 209 486 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk el.

 

Cégünk több mint 10 éve meghatározó térségi közösségi programokat koordináló önkormányzati szervezet az Alpokalján. Sokrétű szerepvállalásunk 2015-től bővült ki a turizmus területével, az ifjúsági szálláshely-szolgáltatással. A projekt során a kerékpáros turizmus fejlesztése valósult meg, az első mérföldkő során a meglévő kerékpárok és kerékpárszállító utánfutó biztonságos tárolására 2 db kerti pavilon és 1 db faház került beszerzésre. A beruházás által elindítható új szolgáltatásunk, a kerékpárkölcsönző működtetése, amelyhez a szükséges kerékpárok és kerékpárszállító rendelkezésünkre álltak korábban is, de tárolásuk nem volt megoldott. A biciklik jó állapotának megóvása érdekében is szükségszerű volt a beszerzés.

 

A második és egyben záró mérföldkő során megvalósult a honlap fejlesztés, amely többek között az alábbiakat foglalja magában: oldal fejlesztése a WordPress keretrendszer segítségével, egynyelvű rendszer beállítása, alapfokú kereső optimalizálás, sebesség optimalizálás, ikon a böngészősávra, mobileszközök képernyőjére való automatikus méretezés, optimalizált űrlapok elkészítése és beágyazása, közösségi oldalak gyorsgombjainak beállítása és megjelenítése.

Megrendezésre került a projektzáró rendezvény is, melynek keretében gyermekek számára kerékpáros ügyességi versenyt, valamint biciklitúrát szerveztünk.


Elvégzésre kerültek a projektmenedzsmenti feladatok, továbbá megvalósult a kötelező tájékoztatás és nyilvánosság biztosítása.